Over ons

Wie zijn wij….. Of beter: Geschiedenis 

Het zal zo’n 40 jaar geleden zijn dat Arne uit school naar zijn ‘leermeester’, een oude rot in het schadevak, fietste om zich het vak plaatwerker eigen te maken. Het voorbewerken en later spuiten van auto’s was toen nog echte handenarbeid.

Deze wijze lessen heeft hij, eerst als werknemer en nu na 35 jaar als zelfstandig garagehouder en schadebedrijf, uitstekend in praktijk weten te brengen. Toen zich in 1983 de mogelijkheid voordeed om een bedrijfspand te kopen aan de Dekkershoek 85 in Den Haag, besloot Arne voor zichzelf te gaan beginnen met een eigen garage-en schadebedrijf.

Na vele jaren onderhoud- en reparatiewerkzaamheden te hebben gedaan aan alle merken heeft hij zich mede gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van Amerikaanse auto’s en Amerikaanse onderdelen. In al deze jaren is de voorraad van onderdelen en werkaanbod zodanig gegroeid, dat Arne heeft besloten om Arne’s Hoek uit te breiden.

Inmiddels heeft hij Dekkershoek 83 aangekocht en is dit pand deels afgebroken om er een schitterend nieuwe pand te laten bouwen. Dit pand doet nu hoofdzakelijk dienst als magazijn voor inmiddels 30.000 onderdelen. Daarnaast is hier ook de schadeafdeling gevestigd. Dit gebouw sluit direct aan op het eerste pand, waardoor de naam ‘Arne’s Hoek Parts & Repair’ helemaal tot zijn recht komt.

Gelukkig hoeft Arne niet alles alleen te doen en is Tommy nu al 14 jaar een zeer gewaardeerde en ervaren werknemer.

In de nabije toekomst zal zoon Ploon, de naam “Arne’s Hoek and Son” gaan waarmaken, hopelijk – in de toekomst- als waardig opvolger van Arne.